duminică, 12 iunie 2011

Zâmbetul care schimbă lumea

Dacă lumea în care trăim este un imens ocean, frânturile lichide din compoziție, care unesc necuprinsul de ape, sunt lumi concentrice din matca inițială, la fel de reflexive și vorbesc despre o esență umană repetabilă. Eu și tu ne știm povestea care ne-a adus aici, pereții celulelor noastre sunt la fel, precum și toate măruntaiele tainice care ne animă.
Zâmbetul...Căci despre zâmbet vreau să vorbesc. Alături de emoția transmisă prin artă, de emoția transmisă de durere sau de absurdul vieții, zâmbetul are o forța uriașă. De transfigurare, de simpatie vibrantă, de cutremur extrem de pozitiv. Aproape orice stare interioară întunecată este diluată și pusă într-o lumină vindecătoare de către surâs.
Osho spunea că oamenii profund serioși și care adoptă constant mina sobrietății sunt persoane cu reale boli psihice. Cred la fel, consider că o existență fericită sau tristă este în mare măsură o chestiune de optică personală, este o alegere, este un val aerian sau subteran pe care alegem să facem surfing.   
Mai mult de atât, un zâmbet frumos care provine din naturalețe, dintr-un imbold autentic, este cu totul răpitor. Recent, printre clipurile de pe net pe care întâmplător (sau nu) le-am vizionat, mi-a atras atenția în mod deosebit unul despre prezentările la Miss Univers. Chiar dacă un concurs de o asemenea anvergură presupune multă formă și mai puțin fond, natura lasă mereu o draperie întredeschisă pentru soarele de dimineață. 
Habar nu am cine este Mariana Paola Vicente dar cred că este o persoană minunată. Nu aș sta pe gânduri dacă m-ar invita să descoperim Havana iar eu, companion dedicat, i-aș prezenta numaidecât Cetatea Carolina. I-aș spune bancuri românești traduse cu Google Translate iar bancurile ei, sud americane, cred că le-aș înțelege în virtutea sângelui și lexicului latin. Mariana Paola Vicente este una din acele femei care nu cred ca te cuceresc decât complementar prin frumusețe ci mai repede printr-un zâmbet extraordinar, pornit dintr-o alchimie divină. Nici nu știu ce ar putea exista dincolo de bucuria simplă pe care o transmite și nici nu mă interesează. Oricât de anonim ar putea să fie, un zâmbet sincer este foarte mult.




Un comentariu:

  1. Tare frumos spus si sunt perfect de acord..zambetul are o forta uriasa..e ca o punte intre suflete :) Orice candidata la miss..daca nu stie sa zambeasca..invata..exerseaza in oglinda..e o conditie a succesului. Insa cel mai frumos ar fi sa intalnim cat mai multe zambete pe strada..gratuite :)

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt supuse moderării înainte de publicare.