miercuri, 29 iunie 2011

Seinfeld este grozav!

Era o vreme când la Pro Tv se difuza serialul Seinfield. Dacă îmi amintesc bine a rulat de mai multe ori, poate și pe postul Acasă. În fine, ideea este că la vremea respectivă nu i-am acordat o atenție deosebită fiindcă mă intersectam rar și foarte rar cu tubul catodic. Și așa, mi-a rămas până în prezent, pe papilele gustative cinefile, jubilația unui umor de mare calitate, lucru care m-a făcut să reiau de la primul episod acest serial cu totul încântător.
Nimic mai adevărat! Cifrele de audiență din toată lumea, costurile foarte mari per episod, sunt o recomandare indirectă a telespectatorilor că serialul este de calitate certă. Poți crede că lumea se uită la ceva bun și în același timp să realizezi ca la baza realizării peliculei rămân o serie de aspecte comerciale simple, poate chiar banale. Greșit! Serialul Seinfeld abordează în fiecare episod o temă urbană sau un clișeu uman, cu o eleganță elementară, care divide cercul vieții cotidiene în ironii și zâmbete, cu trimiteri dintre cele mai complexe.
Serialul care (surprinzător!) își propune să nu aibă nici o temă, autointitulat "despre nimic", face o punte peste viețile a patru personaje cu arhitecturi interioare foarte diferite și puțin maleabile. Interacțiunea actorilor centrali este precum o reacție chimică universală, fiindcă umorul de situație și cel de limbaj, vorbesc despre viața oricărui om iar identificarea telespectatorului se traduce într-un liant plin de simpatie. 
Trebuie văzut sau revăzut Seinfeld. Umorul este o monedă care nu se depreciază niciodată. 





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt supuse moderării înainte de publicare.