marți, 12 aprilie 2011

Invitație la teatru - Doamna de turtă dulce

Mă bucur de fiecare dată când în Alba Iulia există prilej să ies din cercul vieții cotidiene pentru a trăi bucuria unui regal în fața scenei de teatru. Este locul unde viața se transfigurează într-un tempo fascinant, unde lumile netrăite vreodată respiră din aerul actorilor și al publicului deopotrivă. 
Am afirmat în cercul de prieteni și la recentul blog meet că lipsa unui teatru local este un mare minus pe emblema municipiului însă am fost bucuros că, măcar la interval de 3-4 săptămâni, au existat reprezentații ale unor trupe renumite de teatru din țară sau chiar din străinătate. 
Una dintre piesele de referință ale  Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, comedia „Doamna de turtă dulce” de Neil Simon, în regia lui Şerban Puiu va avea reprezentația luni, 18 aprilie, ora 19:30 la Casa de Cultură din Alba Iulia. Evenimentul face parte dintr-un proiect susținut de Ambient și își propune să mențină treaz interesul publicului larg pentru artă în general și pentru teatru în special. 
Textul operei Doamna de turtă dulce a fost scris în anul 1970, este structurat în trei acte și prima reprezentație s-a jucat pe Broadway, la Playmouth Theatre. Spectacolul, o interpretare fidela a textului clasic, urmărește să dezvolte în scenă o atmosferă romantică presărată cu momente de puternică tensiune dramatică.
Dacă în cazul multor altor spectacole anterioare publicul iubitor de teatru a considerat nejustificat de mare costul biletelor (40-50 lei), spectacolul de luni are un preț unic, accesibil oricui, în valoare de 10 lei


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt supuse moderării înainte de publicare.