vineri, 4 februarie 2011

Casa părăsită



De câte ori pleci
Sufletul-mantie se destramă.
De câte ori poarta o închizi
Umbra ta rămâne la masă.
De câte ori de casă te îndepărtezi
Ferestrele clipesc
A înnoptare.

Doar între zidurile mele
Viața ta precum zborul unui colibri
Vibrează în unghiuri drepte
De lumină.






6 comentarii:

  1. Poezia ta...
    Am simtit-o de atatea ori cand pleca un om foarte drag mie.Cred ca am scris-o in gand,mi-as fi dorit sa mi-o citeasca in privire,striga in mine dorinta de a-l imbratisa la infinit,de a-l ascunde in sufletul meu definitiv si sa-mi inteleaga soaptele, trupul tremurand,alinarea noptii.
    Insa cu cat simteam mai mult sa-l opresc,cu atat mai tare el se indeparta spre necunoscut.
    E despre dor...

    RăspundețiȘtergere
  2. De cate ori plecam lasam in urma dare de parfum, de amintiri. Bucuria regasirii o simtim acut, dar pana atunci tot despartirea o gandim si nu este placut niciodata. Faptul ca ne putem rupe cateodata de amintirea plecarii nu constituie niciodata o consolare.

    RăspundețiȘtergere
  3. M-as putea folosi de o dorinta acum.De a-mi nuliza dorul.A-mi fi dor de cineva care m-a prejudiciat cu plecarea ,inseamna am ma acuza ,a-mi atribui o mare vina.Unii oameni realizeaza ca locul unde sunt foarte iubiti,chiar adorati,nu e de fapt locul lor propice.So..sa nu ne chinuim prin a dori ceea ce nu este interzis.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Alinutza - Casa este un loc de care ne legam mai mult decat un act funciar sau o ipoteca. Tocmai sentimentul de punte sufleteasca cred ca ne defineste cand vorbim de o anume locuinta. Rimeaza cu fiinta.

    RăspundețiȘtergere
  5. @QED - Nu cred ca este bine sa gandim despartirea. Poate nu sunt realist insa prefer cat timp sunt viu sa raman un optimist visator.

    RăspundețiȘtergere
  6. @D-esence - Plecarile cuiva nu sunt de obicei vina celui ramas. Cel ramas poate rasplati cu asteptarea sau cu intelegerea atunci cand are speranta. Din pacate pretul pe care il plateste cel ce asteapta este indurarea consolarii.
    Dar pot exista orizonturi mai bune.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt supuse moderării înainte de publicare.