luni, 1 aprilie 2013

Alba Iulia va avea metrou, proiectul a fost aprobat!

După cum am anunțat și în numerele anterioare de la loto, varianta metroului subteran pe ruta Alba Iulia - Ampoița, soluție propusă de Simona Inghinal, a fost aprobată în ședința cu părinții, desfășurată la sediul Consiliului Județean.   
Proiectul a stârnit încă din ziua sfântului Dragobete proteste ample pe Bulevardul Transilvaniei, desfășurate molcom în fața covrigăriei Gigi din Cetate. La data respectivă mai mulți tineri, care nu și-au permis să plătească taxiuri spre destinația plăcintelor tradiționale, respectiv  Pensiunea Mama Luța din localitatea Ampoița, au atacat forțele de ordine cu sosuri de vanilie și căpșuni. "Vrem plăcinte/ vrem metrou/ n-avem bani în torpedou" - au fost cuvintele strigate de Tartina Toppingescu, o adevărată (h)eroină din rândurile protestanților cu BAC-ul picat la Colegiul H.C.C..
Conform primelor estimări, prima călătorie cu metroul va fi chiar pe data de 2 decembrie, de Ziua Națională a Republicii Laos, țară înrudită cu localitatea Ampoița. Noutatea absolută constă în prețul alternativ al biletelor, respectiv 3 lei pentru o călătorie sau 10 minute de mișcare pe bicicletele eliptice legate la sistemul de alimentare cu energie electrică.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt supuse moderării înainte de publicare.