Despre mine


Sunt născut în anul 1983, în Alba Iulia. La vârsta de 8 ani am preschimbat, împreună cu familia, zona inocenței mutându-ne în Lancrăm (județul Alba), satul unde veșnicia blagiană s-a preparat sublim, din tăceri și metafore, la început de secol XX. 
Am avut o copilărie minunată, prinsă în multe ancore de lumină iar în primele clase din școala generală am descoperit pe îndelete și dintr-o inerție interioară,  gustul pentru lectură.
Liceul am ales să îl urmez la Ploiești și după vârsta de 15 ani am început să citesc mai susținut și să scriu. Pot spune că perioada liceului mi-a adus elanul necesar. Cu o oarecare doză de (ne)încredere și multă imaginație, am participat la olimpiade de limba și literatura română dar și la concursuri de creație literară. În anul 1999 am câștigat locul IV la Concursul Internațional de Eseistica "Amurgul Gândurilor" desfășurat la Sibiu, apoi la Festivalul "Simfoniile Toamnei" desfășurat la Ploiești, am ocupat locul III. 
În perioada 1999-2002 am fost membru al Cenaclului Literar "Safire" iar din anul 2000 am fost ales să conduc viitoarele întâlniri ale tinerelor condeie. În anii 2001 și 2002 particip la concursurile de creație prilejuite de Festivalul Internațional Nichita Stănescu, unde la secțiunea poezie ocup locurile III și apoi I.
În aceiași perioadă îmi public creațiile în revistele de profil Argus și Axioma din România dar și în reviste literare din Germania, în urma colaborării cu Asociația Nonguvernamentală "Icar" din Sibiu.
Din anul 2002 aleg să urmez cursurile Facultății de Drept din București și încep să particip la întâlnirile organizate în cafenelele din zona Lipscani, a membrilor site-ului de creație poezie.ro, actualul Agonia
Din anul 2006 mă întorc pe plaiurile ardelene, acasă, în Alba Iulia, unde profesez în domeniul Justiției. 
De câte ori am timp și viața îmi permite, mă îngrijesc de bulgărul minunat alcătuit din cuvinte, să rămână pătat de fosfor și învăluit de umanism.

3 comentarii:

 1. Ori nu spui la nimenea de creatiile tale, ori nu vrei sa spui, dar asta nu e treaba mea. Interesant e ca nu ai inca nici un comentariu, ceea ce pentru mine este cam surprinzator. Iti doresc bafta multa si minte limpede!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Până deunăzi comentariile aici erau dezactivate. Că ai deschis o cale, mulțumesc!

   Ștergere
 2. Maestre, cat mai duci inca lipsa de comentarii, imi permit eu sa comentez ca se iscara niscaiva omisiuni in biografie, indeosebi pe parte publicistica. Un post de redactor-sef adjunct nu se trece asa usor cu vederea, fie fitzuica cat de efemera...

  RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt supuse moderării înainte de publicare.