marți, 28 februarie 2012

O singură culoare

Nu-mi trăi această viață dacă nu ți-o împrumut! Eu las cutii de tablă pe masa din bucătărie, primăverile zac toate acolo lichefiate și pot umple tăcut îmbinările drepte cu miros de pământ frământat.
Deseori te instig să trăiești în irisul cireșului până când secunda de labrador speriat îți smulge fractalii imobili. Dealurile istovite de iarnă te așteaptă, ierburile cresc timid, cum trec prin pânza fără de culoare firele de păr groase și albe de bunicilor adormiți într-un somn fără de veghe.
Iată, mai mult, tot mai mult, drojdia substantivelor trântește sertarele din lemn de nuc.
Tu poți să dormi în picioare, în litera O a cuvintelor OM sau OMIDĂ și cineva să aducă uleiuri în care s-au înecat fluturii înserării din Madagascar.
Ce plăcerea pudică să-ți apeși tâmpla concavă pe mitocondrii elastice iar iedera să pervertească tâșnirea spiralată din bonsai! 
Te-ai liniști visând prin bărbia nerasă, prin câmpii lapone și printre roci de granit, să curgă jeleuri verzi mustind de viață până la pubisul Edenului, arcuit pe spinarea unui curcubeu.







13 comentarii:

  1. Foarte frumos! Imi aduce aminte de viitorul pierdut in trecut al unei vieti care ar fi putut sa fie si care a fost si este dorita in ciuda certitudinii non existentei sale.

    Spor la scris! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. faina treaba asta de mai sus, cu doua mentiuni: folosirea elementelor de morfologie si a morfemelor prea aduce a nichita si, mai important (caci prima se poate usor elimina dar a doua e mai generala) - fluxul (abuzul?) de imagini tinde sa le sufoce (una pe alta) si sa elimine efectul scontat. imi place: cutii de tabla pe masa.., secunda de labrador, s-au inecat fluturii inserarii, jeleuri mustind de viata. ce nu-mi place: pamant framantat, irisul ciresului, somn fara veghe (poate fi si cu?), placerea pudica (cliseu), roci de granit (banalitate).
    iar ce zice loredana reprezinta o smecherie din niste antiteze al carei sens total se pierde in ciuda ceritudinii non existentei sale

    RăspundețiȘtergere
  3. frumoasa poza. tinde spre arta evoluata. nu este doar o simpla poza.

    RăspundețiȘtergere
  4. :) ..Recunosc ca mi face placere sa citeesc ceea ce tu scrii,este special..:)

    RăspundețiȘtergere
  5. chiar dragut articolul si poza e foarte tare

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt supuse moderării înainte de publicare.