sâmbătă, 5 martie 2011

Blog Meet Alba Iulia 2011

Cu ani în urmă, mai exact în 2005, era ultima dată când participam la o întâlnire care aducea la un numitor comun exprimarea prin scris, mai bine spus creația literară a câtorva oameni pasionați.
Vineri, 04.03.2011 am participat la primul blog meet din "cariera" mea de proprietar de blog. A fost o bucurie să mă extrag din peisajul anost la orașului și să întâlnesc altfel de persoane în Alba Iulia, după șase ani în care am scris rar și foarte rar.  De când am părăsit Bucureștiul, am simțit lipsa unei comunități reale în care oamenii au tendința de a rupe din timp pentru scris, pentru altceva decât seri cocalaristice în cluburi și bârfe afumate în baruri de zi. 
Întâlnirea de vineri a reunit blogări faini, generaliști și experți de nișă, începători și avansați, revoluționari și călugări zen, fete și băieți, consumatori de bere și degustători de nectar și nu în ultimul rând chiar o adeptă a autoeducării prin postări în limba engleză. Frumusețea unei astfel de aglomerări de creiere a stat în turbilionul care s-a iscat la ceas se seara când, după depășirea momentului de prezentare de tipul nume+prenume+titlu blog+descriere blog, fiecare a stârnit o reacție evidentă sau ascunsă în spațiul mentalului colectiv.
Salut și felicit inițiativa organizatorilor și sper să fie cu repetiție în lunile viitoare.  Câteva imagini relevante de la blog meet  le postez aici, restul le-am dat deja mai departe  și vor fi postate pe blogurile participanților. 











































9 comentarii:

  1. A fost bine ca ne-am intalnit si ne vom mai intalni.
    Nu stiu cine a fost "calugarul zen" din relatarea ta. :)
    Initiativa n-a fost doar a lui Maka, ci a lui Marius Rusu, care a facut blogul, plus Maka, George si semnatarul comentariului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, fara indoiala intalnirea a fost un succes. Eu as fi un fel de adept zen :)
    Scuze, nu stiam multe despre geneza initiativei, eu doar am venit dupa ce am citit pe blogului lui Andrei. Inca o data Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  3. Uite ca se poate, uite ca e bine si frumos...si oamenii inca stiu simti si trai clipe din ei cu ei...a darui.

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesanta initiativa.
    Locatia intalnirii in functie de ce anume a fost aleasa?

    Intalnirea a adus elemente noi pentru ceea ce scrii pe blogul tau, sau doar a fost un prilej de cunoastere si de bucurie?

    RăspundețiȘtergere
  5. Interesant sa mai descopar bloggeri albaiuleni ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. A fost o initiativa foarte buna pentru ca aduce la acelasi numitor pareri, opinii, ganduri care se pot contura mai usor intr-o aglomeratie de oameni cu aproximativ aceleasi idealuri.
    Mi-ar ca fenomenul sa se rasfranga si sa cuprinda mai multi blogari.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Gabriela Elena - Am fost la un local dintr-o zona centrala, nu a fost ceva prea filozofic in procesul de alegere.

    Intalnirea a adus si ceva elemente noi insa a fost un prilej bun in a ne cunoaste.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Madalin..motivat am lipsit, plus ca nu stiam decat de vreo 2-3 din bloggerii albaiuleni..:)

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt supuse moderării înainte de publicare.