marți, 8 februarie 2011

Valentine, vale-n tine

Preludiu

Cum de aproximativ cinci ani trăiesc fără televizor, am plăcuta onoare să îl țin la o distantă igienică pe domnul Diaconescu și uneori pe distinsul Becali, când acesta din urmă nu inundă site-urile sport.ro sau gsp-ul. Dar ce te faci când realizezi că ai nevoie de știri? 
Știrile pare-se că nu sunt un moft ci mai mult un ajutor atunci când vrei să deschizi ușa apartamentului și să umbli prin realitate ca gâsca pe lacul Tei. Și ca să nu faci atac de panică văzând incendii, proteste de stradă, scumpiri la ulei și taxe noi la mandarine, este câtuși de puțin indicat să ai habar despre cine, ce, unde, cum. Mai bine zis, să te conectezi cu râul-RAM-ul.

Postludiu

(Partea cu zbenguiala pe dezbrăcatelea nu intră în atribuțiunile de blogging). 
Vreau sa vorbesc puțin despre cine atentează mai nou la liniștea și (dez)ordinea mea mentală. Valentine's-ul. 
De la prima oră a dimineții, când abia se târăște picior după picior, peste tot se discută ce va fi pe 14 februarie. O isterie! Răsar dileme - unde ne petrecem, ce cadou vom face, cât de speciali alegem sa fim, ce jurăminte alegem să rostim, ce combinație de culori alegem la șosetele de bulevard, ce caramea rumegăm pe molarul stâng pe timp de sărut salivar, ce meniuri exotice au proprietăți de învârtoșare și degrab-tăvălire. Este enorm de greu. 
Unii explorează deja texte saga în căutare de răspunsuri potrivite. Altcineva spune - trebuie să fim mai iubitori, să ne dovedim dragostea. Hmmm, perfect! Până acum eram o brută egoistă/isterică narcisistă care dormea cu bazooka sub perna dar măcar de Valentine's să trag frâna de motor și să mă prefac mai bun(ă). Dar de ce? 
Este greu să fim normali, să ne comportăm uman, natural cu cei care și-au croit emoțional un drum lângă noi? Sau poate trebuie să vină o sărbătoare de consum să facă vale-n tine și să te coboare mai aproape de cei dragi?



13 comentarii:

  1. Urasc chestia asta. dar asa se fac banii, publicitatea, etc. Drept pentru care nu ma intereseaza. Primesc cateva atewntii, chestii care-mi plac, dar asta se intampla frecvent si nu o pun pe seama acestei "sarbatori". Am si eu un postludiu, in sensul ca se va judeca o contestatie care ma priveste in aceasta zi. sa fie cu noroc! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici eu nu ma incolonez la festivalul comercial iar cadourile sunt frumoase cand devin spontane.
    Multa bafta la proces!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cand mai esti si singur ultimul lucru pe care ti-l doresti e sa urmaresti chestii siropoase despre Ziua indragostitilor. Iubirea o poti celebra oricand, nu ai nevoie de o zi speciala pentru asta, si mai ales sa se faca atata valva la TV.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mădălin, vreau să-ţi spun că titlul mi se pare foarte inspirat, schiţează un sentiment pe care-l împărtăşesc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Si totusi..decat sa fie promovate alte tampenii..mai bine sa fie promavata dragostea. Problema este ca ne concentram doar asupra formei..ambalajului,,nu asupra fondului..de aici sentimentul acela dezolant.
    Plin de sensibilitate blogul..si o surpriza placuta sa vad ca esti albaiulian ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. O mizerie ,o "sarbatoare "imprumutata si iarasi imprumutata".Un nimic .Nu vad cum ar exista o zi unica a celor care se iubesc ,cand de fapt in fata acestui fapt pur si simplu ,nu faci fata dovezilor de iubire ,si asta zi de zi .Cand iubesti cu adevarat si nu ai limite in a dori sa exprimi,nu se cauta o zi anume .COMERCIAL.e totul.Material.
    Cu o acadea in forma de inimoara ,dovedesc ca iubesc ?!Ieftin.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Fairytale - Singur, nesingur cand cineva zice sa traiesti iubirea caci asa este bine dpdv comercial, asta este grotesc.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Doru - Deci facem o suma, tragem linie si constatam ca nu ne place importul de sarbatori americane.

    RăspundețiȘtergere
  9. @D-esence - chiar si ideile privind cadourile ar trebui sa fie privite in mod simbolic. Total corect ceea ce simti si afirmi.

    RăspundețiȘtergere
  10. @ fly2sky - Este greu sa promovezi dragostea in mod singular. Trebuie sa o legi de salivarea dupa un parfum, dupa o cina costisitoare sau dupa o haina scumpa.
    Asa gandesc marii papusari.

    RăspundețiȘtergere
  11. Concurs dedicat lunii iubirii! http://bit.ly/exooVf
    Ca tot ai blog... :)
    Desigur, daca vrei! :P

    RăspundețiȘtergere
  12. Mi-a placut gandul tau in legatura cu ziua in care unul este mai indragostit decat altul:
    "trebuie să vină o sărbătoare de consum să facă vale-n tine și să te coboare mai aproape de cei dragi?"!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt supuse moderării înainte de publicare.