marți, 14 decembrie 2010

Sistemul de învățământ distruge creativitatea

Sir Ken Robinson și-a axat o parte din discursuri pe teme legate de educație și obișnuiește să vorbească despre puterea, șansa de a schimba ordinea învechită a lucrurilor. Este o pledoarie pentru diversitate, pentru încurajarea descătușării unor forțe nebănite, latente care sunt esențiale sintetizării informațiilor oferite de școală. Pe lângă o condamnare implicită a sistemelor de învățământ actuale, Sir Ken Robinson exemplifică, în cheia unui umor britanic fin  modele de școlarizare posibile.

                                   (alegeți subtitrarea în română din subsolul playerului)

3 comentarii:

  1. Daca ti-e frica ca vei gresi, in mod sigur nu vei mai putea fi creativ. Nimic mai adevarat. Doar ca la noi educatia este in spiritul de "a nu gresi". Creativitatea este ultima care intereseaza. Trebuie ingurgitate multe cunostinte, asimilate cu forta. Si dupa aceea, ce-o da D-zeu. Mult umor in discursul dezinvolt si relaxat al lui Ken.

    RăspundețiȘtergere
  2. Educatia din Romania inseamna informatie in cantitati mari inserata fara rost pentru toata lumea, in speranta ca toti invataceii vor deveni somitati academice.

    RăspundețiȘtergere
  3. somitati academice in orice...parca vad inca,in aceasta idee exemplu de societate, o umbra de mentalitate a sistemului comunist.
    am preluat si eu video-ul pe blogul meu.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt supuse moderării înainte de publicare.