sâmbătă, 18 decembrie 2010

Iarnă în miniatură

Fără sa vrem iarna este un îndemn la consolidare interioară, un drum pe care îl croim de la amintirile lucrurilor în miniatură către imboldurile pure ale copilăriei. Iarna o simt ca o contra emoție de curcubeu, mai mult un fascicol de lumină în nuanțe de alb și negru. 
Iar imensitatea de alb ne face să privim lucrurile ca print-o imensă lupă inversă și totul pare ca în globurile cu zăpadă artificială, pe care cu gingășie le scuturam spre a provoca, pentru câteva clipe, un anotimp.

7 comentarii:

  1. Vezi tu, fiecare are cate o viziune in ceea ce priveste acest anotimp alb. Pentru mine este vremea hibernarii, a gandirii lente. Culorile sunt, ori foarte stridente, ori terne. Iar lumina... este orbitoare.

    RăspundețiȘtergere
  2. @QED - Fiind intr-o lume a lucrurilor mici, natural imi reamintesc jucariile de atunci si incarcatura gingasa a timpului.

    RăspundețiȘtergere
  3. "privim lucrurile ca print-o imensă lupă inversă"
    In fiecare iarna am acest sentiment.In fiecare anotimp daca este sa ma gandesc am o neintelegere: dorul.Faptul ca nu pot face nimic sa ii am pe toti cei dragi langa mine zi de zi.
    Ciudate stari imi trezeste iarna.Astazi de exemplu pe drumul spre casa dintr-o data m-am simtit atat de singura.Imi parea totul pustiu si nimic nu mi-ar fi putut lua acel sentiment.Desi am langa mine oameni care-mi sunt cu adevarat aproape,atunci cand mi-e dor de o singura persoana totul e in zadar...
    Cand am ajuns acasa am facut curatenie generala ca sa uit:))) si a functionat.Dar cum raman singura cum imi amintesc de dorul acela chinuitor:(

    RăspundețiȘtergere
  4. @Alinutza - eu in trecut cand aveam stari de solitudine sau de suparare pe care nu vroiam sa le las sa ma erodeze, obisnuiam sa ies in parc la o alergare, este teribil de eficienta.
    Acel dor pentru o singura persoana, cred ca este un dor filtrat prin iubire. Am dreptate?

    RăspundețiȘtergere
  5. Sigur ca ai dreptate.Intuiesti foarte bine anumite stari.
    Multumesc pentru sfat:)

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt supuse moderării înainte de publicare.