joi, 9 decembrie 2010

Chipul fantomei

Chipul fantomei este expresia neliniștii transmise din viața terestră în viata spirituală. Chipul fantomei nu este niciodată expresia unei resemnări. Omul care se frământă este o oglindă spartă în sete de reconstrucție. Coșmarul este fuga către ultimul pod. Omul diabolic este omul cu o mie de fețe.

Liniștea este câmpie cu maci sub raze de soare. Liniștea este un lac glaciar recent resuscitat, ușor de despietrit de valurile domoale de aer.  Liniștea este punct.

5 comentarii:

  1. Chipul fantomei mele pare gri. Cateodata ma inspaimanta.
    Eu sunt o oglinda sparta, dar cu sete de schimbare.
    Campul cu maci apare asa rar in periplurile mele...

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu visez fantome sau nu am cosmaruri, poate au fost hat demult cateva.
    Pentru mine raul provine din zona cotidianului si din pacate nu e chip sa il eradicam.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte adevarat vis-a-vis de faptul ca raul provine : "din zona cotidianului si din pacate nu e chip sa il eradicam."
    Pentru mine linistea se afla intr-o noapte calda,cu cer instelat alaturi de melodia lina a vantului si de chipul unui om drag.

    RăspundețiȘtergere
  4. mi-am eradicat fantomele demult pentru puct. cotidianul incepe acolo unde esti intrebat iar tu devii raspuns. afirmatie. la usa. la telefon. la suflet. la gand. asteptare. manipulare (definitia de manifestare a puterii).

    nu e greu. gestul macina definitia puterii. ea e toata in ochi.
    acum..cotidianul.. se uita in ochii mei si vad cum se moleseste in fantoma lui.

    in videoclip - pleaca - o sa vezi pe OM dupa chipul Domnului in jurul caruia se misca spatiul.si devenirea.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Intrededouaoriafiodata - Nu as imbratisa faptul ca viata cotidiana incepe acolo unde sunt intrebat ca sunt. Cred ca incepe intotdeauna acolo unde iti este gandul si mai putin acolo unde geografia te plaseaza. Iar raspunsul nu este intotdeauna relevant, suntem o specie care avem in natura noastra minciuna.
    Daca reusesti sa macini cotidianul, care fie spus intre noi ca este o realitate imanenta, inseamna ca ai dobandit multa putere (poate si manipulare).
    Multumesc de trecere, te mai astept.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt supuse moderării înainte de publicare.