marți, 2 noiembrie 2010

Cum își interceptează Tudor Chirilă partenerii din showbizz

Am obiceiul de a da o tură o dată la câteva zile prin câteva bloguri care îmi par mai speciale (BookblogBucurenciTudor ChirilaMihai BendeacAlex MaziluMircea Badea ș.a.). Toată stima pentru autorii blogurilor respective și pentru timpul pe care îl dedică scrisului și medierii comentariilor.
Găsesc în activitatea de blogging o resursă de anticomunism, de altfelitate și de expresie aproape străină senzației pe care o dau alte surse media și ma refer în special la televiziune. Până aici, toate aproximativ bune și relativ frumoase însă astăzi (02.11.2010) observ pe blogul lui Tudor Chirilă o postare demnă de Evenimentul Zilei, din zilele fericite când pur întâmplător și aduse de vântul care este doar vânt, avioane de hârtie aterizează pe masa ziariștilor de investigații și ce să vezi, pe ele sunt transcripturi de convorbiri telefonice.
Și ca să mă fac mai repejor și facil înțeles, domnul Todor Chirilă, din dorința de a arăta cum se cerșește merdeneaua în București când e vorba de promovare moca, postează pe blogul său o convorbire telefonică purtată cu un nene care spune-se ar pune căpșuna pe showbizz sau cel puțin are o intrare specială (și poate secretă) prin ogrăzile unor blogări de mare succes ( ZosoPiticuObae). Tema discuției: promovarea gratis a unei noi piese pentru trupa Vama. În final oamenii nu ajung la consens și Tudor publică pe blog convorbirea telefonică cu pricina și un post explicativ, care pot fi vizualizate aici.
Ieșind din contextul previzibil și limitat în care mulți vor ține partea lui Tudor, pe ideea - ce băiat bun este el și ce mizerabil sunt cei care nu știu de cauze nobile - se poate ușor observa că practicile instituționalizate se transmit în spațiul proxim social și nasc răzbunări cu chip mutant și care au drept victimă ideea de intimitate. Înțeleg că este urât să nu slujești cauzele patriotismului versificat dar în momentul când te cobori cu scara în toaletă să te lupți cu acarienii, trebuie să te cureți și ulterior să te pretinzi important cruciat.
Este urât și este păcat că unii artiști, în jurul personalităților cărora mulți tineri gravitează, se dedau la practici securiste care îi extrag iremediabil dintr-un filon select spre a fi aruncați în derizoriu.


UPDATE - Chiar dacă întreaga poveste cu interceptarea a devenit fictiva, faptul de a face promovare din simularea mârlăniei este o mizerie, nimic altceva.

3 comentarii:

Comentariile sunt supuse moderării înainte de publicare.