marți, 16 aprilie 2013

Zona Partoș ar putea fi aleasă Capitala Culturală a Europei


Municipiul Alba Iulia păstrează vie o tradiție începută după anii `90 și anume repararea podului de peste râul Mureș.
Cum primele lucrări s-au făcut chiar pentru consolidarea structurii de rezistență, celelalte șapte intervenții, desfășurate în ultimii 22 de ani, au însemnat doar sărbătoririi cu utilaje alegorice și muncitori de panoplie, spre bucuria locuitorilor plictisiți din zona Partoș.
Printre proprietarii de case, situate la ieșire din localitate, se numără și Zizou Asfaltel, un mașinist-cofetar de ispravă care ne-a declarat entuziasmat că știind de intervențiile din acest an și-a făcut deja provizii de fumigene, boia dulce și muștar pentru a socializa cu persoanele prinse în trafic. Toată lumea pare să fie pregătită de sărbătoare.
Zvonul noilor intervenții se pare că a ajuns și la urechile comisarilor europeni care nu erau încă deciși asupra orașului care va fi declarat Capitală Culturală Europeană.
"Am auzit de oameni care au stat în coloană câteva ore, unii dintre ei chiar o zi sau mai mult...Iubim Alba Iulia și știm că vara sunt în trafic și cetățeni străini care doresc să cheltuiască pe Valea Sebeșului banii destinați unei vacanțe la Monaco. Ar fi păcat, dacă tot nu văd prea repede muntele, să nu coboare din mașini pentru un banal concert U2, pentru o recenzie de carte sau pentru o piesă de teatru. Sunt atâtea persoane care ar prefera să dezbată spre exemplu tema demiurgică, din dramele lui Goethe decât să blesteme drumurile sau, mai rău, să joace table pe capota mașinii" - a declarat comisarul european Hans Literstein.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt supuse moderării înainte de publicare.